Posečeno osam stabala u centru Niša

Na Trgu kralja Milana u Nišu rano jutros posečene su tri jelke po kojima je centralni niški trg bio prepoznatljiv, ali posečeno je još pet stabala – dve breze na trgu, stablo katalpe pored Gradske kuće i dva platana iz drvoreda na šetalištu pored hotela „Park“. 
foto: Dejan Marković

Stabla su posekli radnici sektora „Zelenilo“ Javno komunalnog preduzeća „Mediana“, kako su kazali prolaznicima, „po nalogu grada“.

Gradska organizacija Srpkog pokreta Dveri upozorila je minule  da će u centru Niša biti posečeno osam stabala od kojih je svako staro više od 50 godina.
U Dveri su naveli da je Direkcija za izgradnju grada tajno naložila hitnu seču stabala sektoru „Zelenilo“ Javno komunalnog preduzeća „Mediana“, kako bi što manje gradjana saznao za to.
Društvenim mrežama u Nišu od jutros se širi snimak seče stabala koji je podelila Nišlijka koja živi u zgradi na celntralnom gradskom trgu.
Uz zvuk motorne testere na snimku se sve vreme čuje i jecanje Nišlijke zbog seče stabala.
Dvreće koje je jutros posečeno u samom centru grada nije bilo staro i trulo već je posečeno jer se nije uklapalo u projekat uredjenja Trga kralja Milana.
Dva platana na šetalištu posečena su kako bi se omogućio ulazak u novoizgradjenu podzemnu garažu hotela „Park“.
Na zelenoj površini pored Bulevara Nemanjića nedavno je posečen drvored od 13 kedrova kako bi se obezbedio prilaz novom tržnom centru koji pored bulevara gradi kompanija „Delta“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button