Počinju dani Vranja po 17. put

Maratonom do planine Oblik, danas počinje tradicionalna manifestacija grada „Dani Vranja“ . U Gradskom parku, istog dana biće otvoreni Etno i Sajam knjiga, kao i Letnji atelje Narodnog univerziteta, koji će trajati sve vreme manifestacije.

Za najmlađe posetioce, od 18 sati, glumci Pozorišta „Bora Stanković“ izvešće predstavu „Tri praseta“. u isto vreme predviđen je i defile folklornih ansambala gradskim ulicama.

Vranje
foto: T. S.

Sat kasnije biće upriličen svečani prijem folklorista u Gradskoj kući. Program se nastavlja nastupima folklornih ansambala od 20 i plesnih škola od 22 sata u Gradskom parku.

Vranje
foto: T. S.

U nedelju pored planinarskog maratona ovog puta na Besnoj Kobili, sajma knjiga, etno sajma i letnjeg ateljea tu je i jedna zanimljiva predstava u izvođenju vranjskog pozorišta „Bora Stanković“.

Reč je o predstavi „Kepler 452-B“. Biće održanoi književno veče Nenada Marića, a u 20 časova biće izvedene pesme na mesečini Vranjski merak. Izložba tradicionalnih instrumenata juga Srbije, književno veče Vanje Bulića, javni čas zdravlja Olivere Jeftić i memorijal posvećen Bakiji Bakiću na programu su u ponedeljak.

Vranje
foto: T. S.

Poslednjeg dana manifestacije, je izložba oldtajmera „Reli prijateljstva“. U organizaciji vrtića „Naše dete“, biće priređen i dečiji maskembal kao i izložba fotografija starog Vranja Istorijskog arhiva „31. januar“. Neće izostati ni karaoke za decu. Planirana je i prezentacija vranjskih specijaliteta, pre svega samse kao kraljice vranjskih pita.

Manifestacija „Dani Vranja“ održava se sedamnaesti put i trajaće do 24. avgusta. Završava se performansom na vranjskom dijalektu, koji nosi naziv „Odovde, po tam’ koštan – nema! I cel vek toj je!“ završavaju se „Dani Vranja“, navode iz Turističke organizacije Vranje.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button