Od početka epidemije Niš beleži najoštriji rast broja zaraženih koronavirusom

Od početka epidemije Niš beleži najoštriji rast broja zaraženih koronavirusom. Epidemiološka situacija u gradu ocenjena je kao vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu, rečeno je na sastanku Kriznog štaba grada Niša.

Iz tog razloga naložena je rigoroznija kontrola poštovanja epidemioloških mera u gradskom prevozu, kao i da u naredna dva vikenda bivlja i auto pijaca budu zatvorene.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša ocenio je da je epidemiološka situacija vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu i da se od početka epidemije beleži najoštriji rast broja zaraženih koronavirusom.
Gradski štab naložio je nadležnim službama rigoroznu kontrolu i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera – pojačan rad Komunalne milicije i komunalnih inspektora uz asistenciju pripadnika Policijske uprave.
Naloženo je JKP „Gorica“ da preduzme sve mere epidemiološke zaštite tokom predstojećih Zadušnica – zabrana okupljanja više od pet osoba na otvorenom, držanje fizičke distance ili obavezno nošenje maske.

Nalaže se JKP „Tržnica“ da preduzme sve mere poštovanja epidemioloških mera na zelenim pijacama i kvantaškoj pijaci, a Direkciji za javni prevoz preduzimanje rigoroznih mera kontrole i nadzora u poštovanju mera u javnom gradskom saobraćaju.

Gradski štab za vanredne sitaucije Grada Niša doneo je odluku da u naredna dva vikenda buvlja i auto pijaca budu zatvorene.

Grdski štab apelovao je na građane da se odmah, sa prvim simtomima koji ukazuju na zaražavanje koronavirusom, jave lekarima u kovid ambulantama.

Pozivaju se građani, koji to žele, da se prijave za vakcinaciju uz procenu svog zdravlja i sagledavanje kontakata u poslednjih pet dana pre odlaska na vakcinalni punkt.

U Nišu je, kako je saopšteno, vakcinisano 80.000 građana i Niš prednjači po broju vakcinisanog stanovništva u Srbiji. Dom zdravlja raspolaže svim vrstama vakcine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button