Objavljen javni poziv za program podrške nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije

Beograd, 29. mart 2021 – Kabinet ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština objavio je tekst Javnog poziva za Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština u „Službenoim glasniku RS“ broj 30 od 26. marta 2021. Rok za prijavu je 20 dana od objavljivanja u „Službvenom glasniku RS“, a krajnji rok za predaju dokumentacije je 15. april 2021. godine. Sve informacije kao i obrasci prijave za Program 1 i Program 2 dostupne su na sajtu Kabineta https://rnro.gov.rs/javni-poziv-za-prijavu-projekata/ .

Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije, koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu kategoriju, odnosno čiji je stepen razvijenosti ispod 60% Republičkog proseka, osmišljen je kako bi se omogućio brži razvoj opština. Poziv je usmeren na realizaciju projekata u okviru Programa 1 i Programa 2. Za Program 1 predviđena su sredstva u iznosu 70.000.000,00 dinara dok su za Program 2 predviđena sredstva u iznosu 249.804.000,00 dinara.

„Izuzeno me raduje objavljivanje Javnog poziva na kom smo predstavnci mog Kabineta i ja vredno radili kako bismo sve sproveli u što kraćem vremenskom roku. Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština jedan je od osnovnih ciljeva Vlade Republike Srbije kako bi se kroz sistemsku podršku podstakao lokalni i regionalni razvoj na celoj teritoriji Srbije i omogućio brži razvoj nerazvijenih opština. Pozvao bih opštine iz četvrte grupe stepena razvijenosti da prijave svoje projekte kako bi dobili finansijsku podršku koja im je neophodna da bi brzo i efikasno realizovali nove i završili neke stare planove i poduhvate, a moj Kabinet im stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći i podrške prilikom prijave. Prioritet jeste bolji i kvaliteniji život svih građana i motivisanje mladih da nastave da žive i rade u mestu gde su rođeni, a upravo ovo predstavlja početni korak ka ostvarenju tog cilja.“ – ministar Novica Tončev

Programi imaju za cilj podizanje kapaciteta u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije, planske dokumentacije, planskih dokumenta, izgradnje i rekonstrukcije infrastrukturnih objekata od značaja za izrazito nedovoljno razvijene opštine i opremanje objekata u svojini jedinica lokalne samouprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button