Nikšićka policija proterala osam državljana Srbije

Mediji navode da je nikšićka policija saslušala, u svojstvu svedoka, devet državljana Srbije

Ilustracija: DepositphotosChalabala

Nikšićka policija proterala je osam državljana Srbije, prenose crnogorski mediji.Kako tvrdi podgorička „Antena M”, proterani državljani Srbije bili su zaduženi da u narednih dvadesetak dana, uoči izbora u Nikšiću, evidentiraju članove jedne prosrpske partije za naknadu od 500 evra.

Mediji navode da je nikšićka policija saslušala, u svojstvu svedoka, devet državljana Srbije.
Policija je kontrolisala osnovu njihovog boravka u Crnoj Gori i dozvole za rad, s obzirom na to da se, kako tvrdi, radi o stranim državljanima koji imaju potpisane ugovore o radu sa jednom partijom.

Prethodnih dana privođeno je ili zaustavljano na granici više drugih državljana Srbije kod kojih su, kako navode crnogorski mediji, nađeni novac i zastave Srbije, prenosi Tanjug.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je da je proterivanje srpskih državljana iz Nikšića „još jedna siledžijska akcija DPS i njihovih poslušnika iz represivnog aparata” i najavio da će NSD podneti krivičnu prijavu protiv načelnika Centra bezbednosti Nikšić i predsednika opštine Milutina Simovića.

Mandić je na Tviteru objasnio da je NSD angažovala „prijatelje iz Srbije” da im pomognu oko baza podataka, unapređenja stranačke infrastrukture i obuke stranačkih aktivista.

On je poimence naveo proterane državljane i izvinio im se zbog doživljene neprijatnosti.
On je građanima Nikšića poručio da „očigledno naš posao nije završen 30. avgusta” i da će se budućnost Crne Gore rešavati na izborima u ovom gradu 14. marta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button