Na inicijativu udruženja građana Južna Morava Lalinac, održana je akcija čišćenja otpada i smeća

U mestu Lalinac nadomak Niša, na inicijativu koju je pokrenulo udruženje građana Južna Morava Lalinac, održana je akcija čišćenja otpada i smeća, na tom području. Okupilo se više od 200 meštana, a akciju su podržale gradska opština Palilula i Javno komunalno preduzeće Medijana iz Niša.

Meštani sela Lalinac, osnovali su udruženje građana Južna Morava Lalinac, sa ciljem da zaštite žiVotnu sredinu, očiste prirodu i istaknu nemerljiv značaj ekoloških potencijala ovoga kraja. Prva u nizu akcija održana je, kako bi se očistila deponija i zaštitilo selo od smeća i otpada. Udruženje je ovim činom okupilo više od 2 stotine meštana, koji su pomogli u čišćenju i uklanjanju otpada.

Akciju je podržala gradska opština Palilula.

Javno komunalno preduzeće Mediana , uz čiju pomoć su meštani uspeli da u kratkom vremenskom roku saniraju problem koji je stavarala deponija, takođe je ovoj akciji dala svoju pomoć i podršku.

Udruženje građana Južna Morava Lalinac, je inicijator akcije.

Udruženje građana Južna Moarava Lalinac, osnovano je sa ciljem da veliki doprinos i značaj daju pre svega ekologiji i zažtiti životne sredine.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button