Moravski koridor za tri godine, Niš-Čačak biće na sat i po

Predsednik Srbije Aleksandar Vučcić najavio je danas tokom obilaska radova na Moravskom koridoru da će ceo taj autoput od 112 kilometara od Pojata do Preljine biti završen za tri godine i da će tada moći da se stigne od Čačka do Niša za najviše sat i po, a od Kraljeva do Niša za sat i 15 minuta.

Foto Tanjug / Arhiv / D.Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučcić obišao je radove na izgradnji deonice auto-puta od Pojata do Kruševca, u okviru budućeg Moravskog koridora koji će spojiti auto-put Beograd-Niš sa auto-putem „Miloš Veliki“.
Aleksandar Vučić je obišao radove na mostu preko Južne Morave kod Stalaća, koji će biti dug 248 metara.

Predsednik je se u razgovoru sa predstavnicima izvođača radova, američko-turskim konzorcijumom Behtel Enka, razgovarao o dinamici radova za pojedine sekcije, rokovima i rešavanju problema na gradilištu.
Vučić je kazao da po ugovoru prva dva sektora (od Pojata do mosta preko Južne Morave i do mesta Makrešane) rok do septembra 2022, ali zatražo od izvođača i dobio obećanje da će radovi biti ubrzani i završeni do kraja 2021.

Kada je reč o trećem sektoru na deonici Pojate – Kruševac, do mesta Koševi da počnu radovi do maja ili juna.
Takođe, rekao je da očekuje da do kraja marta 2024. bude završen ceo Moravaki koridor.

„Ovo će biti značajan auto-put za nas, prvi digitalni auto-put, veliki broj ljudi živi na tom području“, istakao je Vučić.

Zatražio je od ministra Momirovića da se ubrza procedura izdavanja viza za radnike kako bi mogli da se ubrzaju radovi.

Predsednik Srbije najavio je da će ceo taj auto-put od 112 kilometara od Pojata do Preljine biti završen za tri godine i da će tada moći da se stigne od Čačka do Niša za najviše sat i po, a od Kraljeva do Niša za sat i 15 minuta.

Predsednik je naglasio da će država samo za regulisanje vodotokova duž Moravskog koridora iz budžeta platiti 200 miliona evra.

Auto-put je projektovan za brzinu do 130 kilometara na sat, imaće 11 petlji, 71 most, 23 nadvožnjaka, pet podvožnjaka ii 31 propust.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button