Ministarka Matić i zaposleni u Ministarstvu turizma dali krv

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i jedan broj zaposlenih u Ministarstvu odazvao se jutros apelu Instituta za transfuziju krvi Srbije da dobrovoljno daju krv, kako bi se obezbedile zalihe neophodne za predstojeće praznike.

Tanjug (Sava Radovanović)

„Uvek je neophodno izaći u susret kada je reč o Zavodu za transfuziju krvi. Nije prvi put da se odzivamo apelu. Pored krvi koju ćemo dati ja i kolege iz Ministarstva, mnogi od nas bi mogli da budu davaoci kovid plazme, jer mi koji smo preležali i vakcinisali se, možemo da je damo“, izjavila je Matić.

Ministarka je pozvala građane da se vakcinišu protiv kovida 19.

„Možda je jedan od važnijih naših zadataka, pored toga da pomažemo dajući krv, da se vakcinišemo. Apelujem na građane da se vakcinišu, jer je uspešna imunizacija zaista jako važna“, rekla je Matić.

Iz Instituta za transfuziju krvi jutros je upućen apel dobrovoljnim davaocima da daju krv kako bi se obezbedile dovoljne zalihe pred uskršnje i prvomajske praznike, kada se pet dana neće raditi.

Napominju da će Institut raditi i tokom praznika, tako da svi koji žele mogu da daju krv neophodnu za lečenje pacijenata i zbrinjavanje nastradalih.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button