Ministar Tončev obišao radove u Opštinama Petrovac na Mlavi i Žagubica

Braničevski okrug, 19. novembar 2021 – Ministar zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev, sa predstavnicima Kabineta, obišao je radove na rekonstrukciji osnovne škole „Sveta Mihajlović“ u selu Tabanovac na teritoriji opštine Petovac na Mlavi i izvedene radove na izgradnji sportskog terena u naselju Krupaja u Žagubici koje su dobile sredstva na javnom konkursu Kabineta u maju ove godine. Ministar Tončev je izrazio zadovoljstvo jer je sve završeno u skladu sa podnetom dokumentacijom.

Foto: Kabinet ministra

„Najponosniji sam kada vidim da se neko trudi da stvori bolje uslove za život i da je maksimalno posvećen tome. Da ulaže u bolju i kvalittetniju budućnost naših građana, naše zemlje, korak po korak. Znam iz iskustva koliki trud, volja i upornost su potrebni i zato bih pohvalio opštine Petrovac na Mlavi i Žagubica, koja je već završila radove na sportskom terenu, jer su odličan primer dobre organizacije i realizacije projekata za koje su, na konkursu Kabineta dobile sredstva. Obezbedićemo sedišta za tribine sportskog terena opštini Žagubica kako bi naši najmlađi imali podršku koja će im dodatno pomoći da budu još bolji i uporniji u postizanju najboljih rezultata. Moj tim i ja obilazimo radove u opštinama i zaista sam jako srećan jer vidim da sve teče po planu i da je dosta toga finalizovano. Pozivam sve predsednike nerazvijenih opština da već sada krenu sa pripremom projektno-tehničke dokumentacije za nove projekte sa kojima će konkurisati naredne godine. Vrata Kabineta su im uvek otvorene za bilo koju vrstu saveta ili pomoći.“ – izjavio je ministar Novica Tončev

Foto: Kabinet ministra

 

Foto: Kabinet ministra

Program podrške unapređenju razvoja nedovoljno razvijenih opština predstavlja pomoć Vlade Srbije u vezi sa izgradnjom i rekonstrukcijom komunalne infrastrukture i adaptacijom objekata iz oblasti obrazovanja, zdravstva, turizma, socijalne zaštite, kulture, sporta i vodoprivrede a koji su u svojini jedinica lokalne samouprave. Sredstva za projekte na konkursu su odobravana po osnovu održivosti projekta, broja potencijalnih korisnika obuhvaćenih njime i efektom kojim taj projekat utiče na kvalitet života u lokalnoj zajednici.

 

Redakcija Objektivni

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button