Medicinski deo Kriznog štaba predložio policijski čas i zabranu kontakata

Medicinski deo Kriznog štaba je predložio uvođenje policijskog časa, a odluka će biti doneta narednih dana, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković nakon sednice Kriznog štaba.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je novinarima da medicinski deo Kriznog štaba traži uvođenje vanrednog stanja i policijskog časa.

Oni smatraju, kako je naveo, da smanjenje rada za sat, dva ili tri u objektima gde je veliki promet, ne donosi ništa u pogledu borbe protiv širenja koronavirusa, jer će i tada pojedini organizovati kućne žurke, što, dodaje, neće biti moguće kontrolisati osim uvođenjem policijskog časa.

Naveo je da je stav tog dela štaba „jasno i decidno“ da bi u ovom trenutku to bilo najcelishodnije rešenje, bez ulaženja u to kakve bi ekonomske posledice „lokdaun“ izazvao.

Gojković je istakao da je ostalo da se članovi Štaba sastanu u „sledećih dan, dva“ ponovo, da se do tada obave različite konsultacije i da se zatim donese odluka adekvatna i najbolja za sve.

Niko u javnosti, kako je kazao, ne treba da oročava tu odluku i ona će biti doneta narednih dana.
Istakao je i da se na sednici razgovaralo i o mogućem pooštravanju kazni za one koji krše mere.

Najveći problem je, kako je rekao, da se uspešno sprovede vakcinacija u uslovima povećanog broja obolelih.
Najavio je da će sutra, na inicijativu premijerke Brnabić, tim iz Ministarstva zdravlja ići u Vranje kako bi video zašto postoji problem sa velikim povećanjem broja novozaraženih u tom gradu.

Upitan koliko se bolnica vratilo u kovid sistem, Gojković je naveo da je svaki dan sve veći broj bolesnika pacijenta, a time se i povećava udeo u bolničkim kapacitetima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button