Mali: Od 28. aprila prijava građana za pomoć od 60 evra

Sada se zna i kad počinje prijava građana za novu državnu novčanu pomoć. Kako je zvanično saopšteno, prijava počinje 28. aprila, a građani će po 30 evra dobiti u maju i novembru. Penzionerima će dodatnih 50 evra biti isplaćeno u septembru.

Prijavljivanje će biti moguće na dva načina, baš kao što je to bilo moguće i prošle godine kada su građani dobijali pomoć od po 100 evra. Ko se prijavi za prvih 30 evra, automatski će dobiti i drugih 30 evra.

Prvi način je elektronski, preko sajta Uprave za trezor, gde će građani morati da unesu četiri podatka. Prvi korak biće da kliknu na polje „Podnošenje prijave“ i to je mesto gde unose ime i prezime, JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, izabraće banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijaviti za pomoć.

Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.Takođe treba da označe polje kojim potvrđuju saglasnost za obradu ličnih podataka.

Prijava će biti moguća i telefonom, na broj koji će na vreme i biti zvanično objavljen. Već krajem aprila biće otvoren i kol centar, a i kod ovog načina prijave moraće se ostaviti pomenuti lični podaci i podaci o banci.

Penzioneri, njih ukupno 1,7 miliona u Srbiji, u narednih devet meseci dobiće ukupno 110 evra, što je oko 12.800 dinara. Isplate će ići u tri rate, u maju – 30 evra, zatim u septembru – 50 evra i u novembru – novih 30 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button