Krizni štab jednoglasno odlučio: Nema popuštanja mera

Odluka je doneta na osnovu sagledavanja učestalosti oboljevanja i umiranja

Foto: Srđan Ilić

Jednoglasno je odlučeno da „nema nikakvog popuštanja epidemioloških mera“, rekla je posle sednice Kriznog štaba ministarka rada Darija Kisić Tepavčević.

Dodala je da je odluka doneta na osnovu sagledavanja učestalosti oboljevanja i umiranja. Kako je rekla, poslednjih dana se beleži stabilnija epidemiološka situaicja nego ranije, ali su brojke još uvek na visokom nivou.

Ministarka je rekla da je do ovog trenutka vakcinisano više od 415.000 ljudi i da je velika zainteresovanost građana za vakcinaciju svetlost na kraju tunela.

Darija Kisić Tepavčević je navela da se prati učestalost neželjenih reakcija posle vakcinacije i da su do ovog trenutka zabeležene tri reakcije koje su po definiciji teže neželjene reakcije koje zahtevaju hospitalizaciju.
Ministarka je rekla da su Gerontološki centri od početka bili prioritet za vakcinaciju, i da je među korisnicima vladala visoka zainteresovanost.

Kako je rekla, Krizni štab je usvojio preporuku da se vakcinisanim korisnicima centara dozvole posete u strogo kontrolisanim uslovima uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button