Komanda Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije zaposliće stotinu mladih podoficira

Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije zaposliće stotinu mladih podoficira. Konkurs je otvoren do kraja maja, a priliku da, posle obuke, stanu u plavi stroj i steknu prve činove dobiće mladići i devojke do 26 godina, koji imaju završenu srednju školu i ostvare najbolje rezultate na selekciji.

mod.gov.rs

Momci i devojke koji budu najuspešniji upućuju se na šestomesečni kurs za podoficire u centre za obuku Vojske Srbije. Oni koji su prošli selekciju na prošlom konkursu privode kraju obuku na aerodromu u Batajnici.

Polaznicima su obezbeđeni smeštaj, ishrana, uniforma, zdravstvena zaštita i novčana primanja.“Dobio sam mogućnost da postanem tehničar za avion i motor na ‘mig-u 29’, to je avion najmodernije naše sredstvo u RV“, ističe Đorđe Ćosović, polaznik kursa za podoficire RV.“

mod.gov.rs

Posle uspešno završenog kursa, kandidati sa činom vodnika dobijaju priliku da rade na najsavremenijim vazduhoplovima, raketnim i radarskim sistemima koje naša vojska poseduje.

„Dobijaju jedan lep i odgovoran posao, posao pun izazova, posao koji omogućava napredovanje, dobijaju mogućnost uzimanja povoljnih stambenih kredita, uvećane troškove stanovanja“, naglašava zastavnik prve klase Andrija Đorđević, glavni podoficir 24. vazduhoplovnotehničkog bataljona.

Buduće mlade starešine Vojske Srbije će, u zavisnosti od formacijskog mesta i specijalnosti, raditi na vojnim aerodromima u Batajnici, Lađevcima i Nišu i na vojnim objektima u Beogradu, Novom Sadu, Jakovu, Pančevu, Zucama i Starim Banovcima, gde su razmeštene jedinice RV i PVO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button