Kisić: Masovna okupljanja u zatvorenom dugo neće biti moguća

Član Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji povoljnija u odnosu na druge zemlje, ali da masovno okupljanje u zatvorenim prostorima još dugo neće biti bezbedno i moguće.

Foto Tanjug / Arhiv / S.Radovanović

Kisić Tepavčević je za TV Prva rekla da nema mnogo prostora oko popuštanja mera i dodala da je u Srbiji pada broj novozaraženih, ali da je virus još uvek tu i da je značajan broj pacijenata na respiratoru i u teškom stanju.

Dozvoljeni izlasci, po povratku karantin za nevakcinisane

Više od 80 odsto korisnika gerontoloških centara je vakcinisano protiv virusa korona, izjavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i dodala da su posete domovima za stare i izlasci štićenika dozvoljeni, ali da je za one koji nisu vakcinisani obavezan karantin po povratku.

Kisić Tepavčević je kazala da ima gerontolških centara u kojima su svi korisnici vakcinisani i dodala da je to uslovilo povoljnu epidemiološku situaciju, kao i da je trenutno 237 korisnika pozitivnih na korona virus i da većina ima asimptomatske oblike infekcije.

(tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button