Gradonačelnik Vranja sa delegacijom Geoksa

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković razgovarao sa delegacijom radnika Geoks-a. Milenković je podržao radnike u njihovim naporima da ostvare svoja prava. Najavljen sastanak sa sa privrednicima iz Vranja, kojima će biti predložen model prekvalifikacije i preuzimanja radnika Geoks- a.

Kako prenosi zvanični sajt grada Vranja, Milenković je danas razgovarao sa delegacijom radnika Geoks-a, nakon što je menadžment fabrike doneo odluku o pokretanju postupka likvidacije i gašenja preduzeća.

On je podržao radnike u njihovim naporima da ostvare svoja prava i obećao svu neophodnu pomoć lokalne samouprave. Gradonačelnik Milenković je rekao da se oko ovog pitanja aktivno uključilo i državno rukovodstvo, koje je najavilo skori predlog rešenja problema zaposlenih u Geoks-u. On je najavio i sastanak sa privrednicima iz Vranja, kojima će predložiti model prekvalifikacije i preuzimanja radnika Geoks-a, pre svega u proizvodnim pogonima vranjskih preduzeća.

Vranje
foto: T. S.

Sa radnicima je razgovarala i predstavnica republičkog Inspektorata za rad, jer zaposleni u Geoks-u nisu dobili rešenja o prestanku radnog odnosa, a potražuju i zaostala primanja.

Sastanku su prisustvovali i zamenica gradonačelnika Zorica Jović, gradski većnik Nebojša Zupančić i gradski pravobranilac Đurđica Đorđević.

Sastanak gradskog rukovodstva i lokalnih preduzetnika i privrednika, kako je planirano, biće održan krajem nedelje, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Vranja.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button