Gojković: Medicinski deo traži da se mere produže na 14, pa čak i do 21 dan

Član Kriznog staba i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković rekao je da je na sednici Kriznog štaba epidemiološka situacija u Srbiji ocenjena kao vanredna i da je zbog toga doneta odluka da za predstojeći vikend sve bude zatvoreno osim prehrambenih objekata, apoteka i benzinskih pumpi. Pored srednjih škola na onlajn nastavu prelaze i stariji razredi osnovnih škola.

Izvor: N1

Zoran Gojković je rekao da je trenutna epidemiološka situacija ocenjena kao vanredna i da imamo blago povećanje broja novozaraženih.“Prema prognozama i onome što očekuje medicinski deo Kriznog štaba jeste da će taj broj rasti u narednom periodu“, upozorio je Gojković.Istakao je da je dobro da nema velikog skoka novozaraženih i da je to najvećim delom posledica što je vakcinacija u toku i što najveći broj građana ipak poštuje mere koje su na snazi.

U ponedeljak videti kako će se nastaviti i sa kojim merama.

„Naravno da je interes u ovom trenutku prvenstveno da se pomogne zdravstvenom sektoru da sve one kojima je pomoć neophodna zbrinu, ali po hiljaditi put upućujemo molbe da se poštuju mere i da se vakcinacijom izborimo sa ovim problemom“, rekao je Gojković.

Medicinski deo Kriznog štaba tražio je da se mera zatvaranja, koja će važiti za vikend, produži i traje 14 ili 21 dan, rekao je Gojković i dodao da će se o mogućem produženju trajanja mera odlučivati u ponedeljak.

Izvor: N1

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button