Državni zvaničnici čestitali 8. mart

Dačić čestitao 8. mart

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić čestitao je danas svim ženama 8. mart – Međunarodni dana žen, koji, kako je istakao, predstavlja simbol levičarskog praznika nastalog kao borba za politička, ekonomska i socijalna prava žena.

Foto Tanjug/ T. Valič

„Simbolično obeležavanje Dana žena prilika je da se podsetimo na dug put koji su žene prošle kako bi im se priznala osnovna ljudska prava ali i da im još jednom ukažemo na potrebu daljeg unapređenja njihovog položaja“, naveo je Dačić u čestitki.

Čestitka Dragana Markovića Palme za Dan žena

JAGODINA – Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma čestitao je danas 8. mart uz poruku da žene nikada nisu bile potrebnije porodici i duštvu.

„Budite jake i onakve kakve ste bile svih ovih godina i da se u Vašim porodicama priča samo o lepim stvarima. Da smo živi i zdravi i da nam se deca rađaju. Bez Vaše podrške nema ni bolje budućnosti. Srećan 8. mart-Međunarodni dan žena“, napisao je Marković i dodao da su prošla i ova godina „nezapamćeno teške“ za sve porodice u Srbiji.

Mihajlović čestitala 8. mart

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas, povodom 8. marta, Međunarodnog dan žena, da su žene i u sadašnjoj pandemiji korona virusa bile u prvim linijama borbe i da, „kada je ceo svet stao, one nisu“.

U intervjuu za RTS Mihajlovićeva je rekla da su žene opterećenije i u težem položaju, i da neplaćene poslove dnevno rade četiri sata duže.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button