Dr Kon otkrio šta je bilo na sednici i šta je struka tražila da se zatvori

Istakao je da se insistiralo da bude javno objavljivano ko krši mere

Član Kriznog štaba i epidemiolog dr Predrag Kon govorio je u Jutru na TV Prva o poslednjoj odluci donetoj u sredu, uvođenju kovid-propusnica.

Kon je pozdravio mere ali i poručio: „Nisam zadovoljan.“

– Nisam zadovoljan, ne zato što sam nezadovoljnik kao čovek, već zato što mislim da ove mere neće biti dovoljne – kazao je u TV programu.

Smatra i da ove mere nisu dovoljne.

– Mi smo tražili da sve što nije neophodno bude zatvoreno posle 17 sati. I da nakon tog vremena bude zabranjeno javno okupljanje – rekao je Kon o stavu medicinskog dela Kriznog štaba.

– Pozdravljam i kao član štaba i epidemiolog propusnice. Primenjivaće se prvenstveno u noćnim klubovima. To je pre svega tehnička stvar.

Bitno je da je urađena edukacija i priprema za sve inspekcije i komunalne policije koje će raditi na kontroli. Ono što je bitno je zaoštravanje kontrole, rekao je Kon. Istakao je da se insistiralo da to bude javno objavljivano ko krši.

„Pozdravljam i kao član štaba i epidemiolog propusnice. Primenjivaće se prvenstveno u noćnim klubovima. To je pre svega tehnička stvar.“ Bitno je da je urađena edukacija i priprema za sve inspekcije i komunalne policije koje će raditi na kontroli. Ono što je bitno je zaoštravanje kontrole, rekao je Kon. Istakao je da se insistiralo da to bude javno objavljivano ko krši.

Predrag Kon, dr Predrag Kon
foto: Printscreen/TV Prva

Prve efekte uvođena kovid-propusnica lično kaže da je skeptičan da će se uskoro videti, jer se uvode za objekte posle 22 sata.

„Mi imamo situaciju da pred nama je sezona slava, zima, meseci kada je vrlo aktivan ovaj virus. Najmanje dve nedelje pred nama je slična situacija kao sada.“

Izvor: Kurir.rs/TV Prva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button