Đorđe Balašević sahranjen uz zvuke tambure

Kantautor Ðorđe Balašević sahranjen je danas na Gradskom groblju u Novom Sadu, prenose beogradski mediji. Panonski mornar sahranjen je uz pesmu „Olivera“ posvećenu njegovoj supruzi. Povodom smrti Đorđa Balaševića, na osnovu odluke gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, današnji dan – 21. februar, proglašen je za Dan žalosti na teritoriji Grada Novog Sada.

Foto: Foto: N.Karlić

Ugasili smo svetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak momenat za porodicu Balašević, ali i za ceo grad, državu i region“, napisao je Vučević na Tviteru. Kako je potvrđeno iz Gradske kuće, večeras će na bilbordima, autobuskim stajalištima i led panelima, širom grada biti postavljeni citati iz pesama Đorđa Balaševića.

Đorđe Balašević sahranjen je oko 13 sati u Novom Sadu u prisustvu porodice i bez prisustva medija.
Preminuo 19. februara u 67. godini na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gde je primljen tri dana ranije zbog upale pluća.

Ljudi širom bivše Jugoslavije protekla dva dana se opraštaju od velikog kantautora i na trgovima pale sveće, ostavljaju cveće, plišane igračke i poruke i pevaju njegove pesme.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button