Disciplina građana je popustila, izvesno je pooštravanje mera

Disciplina je popustila, građani su se opustili, a medicinski deo Kriznog štaba izražava zabrinutost i poručuje da je izvesno pooštravanje mera ukoliko broj pozitivnih i hospitalizovanih nastavi da raste. Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže da će inspektori na terenu preduzimati rigorozne mere.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže da je u petak uveče bilo intervencija na Kopaoniku.

„Sanitarni inspektori su posebno angažovani ovih dana i neće imati državni praznik, moraće da rade“, ističe Stamenković.

Ističe da će na terenu ovih dana biti preko 1.500 ljudi, uključujući oko 1.000 komunalnih milicionara i inspektora lokalnih samouprava.

„Sva pravna lica koja budu kontrolisana, svi preduzetnici, moraće da se suoče sa odgovornošću i sa izuzetno rigoroznim merama koje će inspektori preduzimati na terenu, bez ikakvog izuzetka“, naglašava Stamenković.

Kaže da je za tri i po meseca sprovedeno preko 270.000 nadzora, preko 1.870 izrečenih prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od oko 79 miliona dinara.

Ističe da će ovih dana „pod lupom“ posebno biti ugostiteljski objekti i turistički centri.

Najrigoroznija mera koja može biti izrečena jeste zatvaranje objekta na 72 sata nakon pražnjenja.

„Onaj ko pruža usluge je dužan da te usluge drži u zakonskim okvirima. Osim nošenja zaštitnih maski, korišćenja dezinfekcionih sredstava i poštovanja distance, najvažnija stvar je dozvoljeni broj korisnika“, navodi Stamenković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button