Datum sahrane Balaševića biće Dan žalosti u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će glavni grad Vojvodine dan sahrane pevača i kantautora Đorđa Balaševića proglasiti Danom žalosti. Legendarni Đorđe Balašević preminuo je od posledica upale pluća na Kliničkom centru Vojvodina.

mondo.rs

„Ugasili smo svetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak trenutak pre svega za porodicu Balašević, zatim i za ceo grad, državu i region… Novi Sad svakako neće biti više isti posle njegove smrti“, rekao je Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Legendarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je od posledica upale pluća na Kliničkom centru Vojvodina.Za svoj rad Balašević je dobio brojne nagrade, a imenovan je i za Uneskovog ambasadora dobre volje.Desetine građana, poštovaoca Đorđa Balaševića okupilo se sinoć od 20 časova na Trgu slobode u Novom Sadu, u čast ovog slavnog kantautora.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je u ime Vlade i svoje lično ime duboko saučešće porodici preminulog kantautora Đorđa Balaševića. Balaševiću dugujemo mnogo, a njegove pesme pamtićemo večno, jer umetnost ne poznaje vreme, ne poznaje granice i nikada ne prestaje“, istakla je Brnabić.Američka agencija Asošijejted pres objavila je vest o smrti srpskog kantautora Đorđa Balaševića, ističući da je bio omiljen širom bivše Jugoslavije.Agencija napominje da je Balašević i nakon rata bio omiljen na, kako navodi, etnički podeljenom Balkanu i da je punio koncertne sale u svih šest bivših jugoslovenskih republika.

Balaševićevi nastupi, ističe AP, bili su poznati i po njegovim komentarima o raznim temama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button