Brojke rastu, sutra Krizni štab o novim epidemiološkim merama

U sredu bi trebalo da bude održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmatrati o novim epidemioloških merama, rekao je član Kriznog štaba dr Predrag Kon za RTS.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC /bs

Dok struka traži pooštravanje mera, ovi drugi su za produženje radnog vremena kafića.

Medicinski deo Kriznog štaba Republike Srbije zatražio je sednicu na kojoj bi se razmatrale nove oštrije mere epidemiološke zaštite, iz razloga što je evidentan porast broja obolelih od virusa Kovid 19.
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da struka već danima upozorava na to i da je neophodno naći najpovoljnije rešenje i za Beograd i za Srbiju.

„Policijski čas je prošla tema i neće biti na dnevnom redu sednice ali je tema dužina radnog vremena“, rekao je Kon, ne precizirajući na koje bi se to objekte odnosilo.
Kon je rekao da su bolnice pune i ako se trend obolevanja bude nastavio zdravstveni radnici neće moći fizički da izdrže toliko posla.

Jasno mu je, kaže, zašto se traži produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata, da je ekonomski momenat važan, ali da “mora da se čuje i druga strana“.

Kon je istakao da je medicinski deo Kriznog štaba „ušančen u svom zahtevu da se ne sme dozvoliti naglo povećanje broja novozareženih“.

Praznici, vikendi, produženi vikendi su udarni dani, jer pored zimovanja i raznih drugih kupljanja, povećavaju rizik od obolevanja, ističe Kon.

Za razliku od prethodnih meseci, sve je više obolelih srednjoškolaca, mada su ti brojevi i dalje mali, kaže dr Kon i navodi da će morati da se raspravlja i o on lajn nastavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button