Brnabićeva: Srbija i u teškim vremenima postaje sve jača

Centralna državna svečanost povodom Dana državnosti održana je u Orašcu. U tom mestu je doneta odluka o podizanju ustanka protiv Turaka, a za vožda je izabran Karađorđe Petrović. Premijerka Ana Brnabić i predsednica RS Željka Cvijanović prisustvovale su ceremoniji.

nspm.rs

U memorijalnom kompleksu u Orašcu održana je ceremonija obeležavanja Dana državnosti Srbije.
Venac na spomenik vođe Prvog ustanka, Đorđa Petrovića Karađorđa, položile su premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je građanima i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću čestitala Dan državnosti.

Premijerka Ana Brnabić poručila je na svečanosti u Orašcu da Srbija i u ovim teškim vremenima postaje sve jača i sve bolje mesto za život.

„Naši preci bili bi ponosni kako se bori svojim resursima i znanjem“, istakla je premijerka Brnabić.

Poručila je da Sretenje danas obeležavamo u svetu kakav nismo mogli da zamislimo pre godinu dana, u svetu suočenom sa najvećom krizom od Drugog svetskog rata, u kome se zbog pandemije sve preko noći promenilo i da prolazimo kroz nezabeležene izazove.

Inspirisana sretenjskim duhom, Srbija je postala predvodnik u svetu, sopstvenim snagama najbolje organizovana u borbi protiv kovida, i pomaže u regionu, poručila je Brnabićeva.
Duh sretenjske Srbije vodi nas i inspiriše i danas, rekla je Brnabićeva. „Srbija je moderna i jaka država koja vrednuje svoju istoriju i tradiciju i brine o građanima, nacionalnim interesima i ekonomiji“, kaže ona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button