Brnabić: Krizni štab danas u 16 sati, razmotrićemo popuštanje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je novu sednicu Kriznog štaba danas u 16 sati i navela da će se prethodno sastati sa stručnim delom tog tela kako bi se razmotrilo koliko je moguće popuštanje mera.

Foto Tanjug / Arhiv / S.Radovanović

Ona je na TV Pink rekla da se vidi stagnacija, čak i blagi pad novozareženih u Beogradu, gde je i najviše vakcinisanih građana.

Brnabić: Četiri ogromne pogodnosti za frilensere

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da su frilenserima date četiri ogromne pogodnosti za regulisanje plaćanja poreza, zbog čega će se izmeniti Zakon o porezu na dohodak građana.

Ona je na TV Pink rekla da se nastoji da se sačuvaju oni socijalno najugroženiji, a da se istovremeno odbrani poreski sistem i da svi građani budu jednaki pred zakonom.

Brnabić: Vakcinacija je pitanje nacionalne bezbednosti

Vakcinacija je pitanje nacionalne bezbednosti i nema važnije teme od tog procesa, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i poručila da se niko time ne sme igrati i širenjem lažnih vesti i panike pokušavati da ugrozi stepen imunizacije.

Povodom hapšenja pojedinih ativaksera koji se su oglašavali na društvenim mrežama, Brnabić je na TV Pink rekla da su lažne vesti o vakcinaciji nešto što građane može koštati života.

U Zaječaru i Požarevcu jača vakcinacija donela bolju zaštitu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pokazala je uticaj imunizacije na broj novozaraženih na poređenju gradova Smederevo i Požarevac, odnosno Bora i Zaječara, po čemu je jasno da je u gradovima u kojima je znatno više vakcinisanih manje novih slučajeva korona virusa.

Gostujući na TV Pink, ona je na osnovu tronedeljenog praćenja izdvojila poređenje Požarevca i Zaječara, gde je više vakcinisanih i znatno manje novih slučajeva kovida, nego u gradovima iste veličine Smederevu, odnosno Boru gde je manje imunizovanih do sada.

Stiže još vakcina – cilj 40 posto građana do kraja aprila

U Srbiju večeras stiže 57.600 vakcina AstraZeneka, u ponedeljak 106.000 Fajzer/Biontek, a u ponedeljak ili utorak pola miliona Sinofarm, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i najavila da je cilj da se se do kraja aprila vakciniše 40 odsto građana.

Ona se na TV Pink takođe zahvalila na vakcinama iz programa Kovaks i navela da je do sada Srbija uspela da nabavi oko 2,5 miliona vakcina kroz bilateralnu saradnju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button