Brnabić i Ružić na predstavljanju portala Moja srednja škola

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas predstavljanju portala „Moja srednja škola“, koji omogućava upis srednjoškolcima onlajn, na jednom mestu, i prezentaciji pametnih IT kabineta u Prvoj beogradskoj gimnaziji.

Brnabić je istakla da se uz elektronske servise i eUpravu teži tome da deca iz Srbije budu spremna za poslove 21. veka i to da bi Srbija bila među najuspešnijim državama zahvaljujući njima.

Ružić:Ne radimo nesistematično, nismo u procesu snalaženja

FOTO: TANJUG/PRINTSCREEN

Ne radimo nesistematično i nesistemski, i nismo u procesu snalaženja, kazao je danas ministar obrazovanja Branko Ružić u vezi sa onlajn nastavom.

Upitan kakvi su planovi ako pandemija bude prisutna i od 1. septembra, uz konstataciju da se žale nastavnici i roditelji da nisu svi tehnički opremljeni, Ružić je podsetio da je evidentno da se nalazimo u vanrednim okolnostima i da je potrebno sve resurse staviti u funkciju iznalaženja rešenja, kako bi se pokazalo da je naš sistem adaptibilan.

Brnabić:Iguman Sava meta samo zato što čuva Visoke Dečane

FOTO: TANJUG/PRINTSCREEN

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić postao je meta napada na Kosovu i Metohije samo zato što čuva taj manastir, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je, upitana za komentar napada na igumana Savu Janjića, rekla da su ti napadi pokazatelj koliko je ugrožena srpska kulturna baština, ali i SPC na KiM.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button