Brnabić danas sa medicinskim delom Kriznog štaba

Sastanak premijerke Srbije Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba održava se danas, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije. Kako je ranije najavljeno, medicinski deo Kriznog štaba danas će analizirati sa medicinskog aspekta koliko su uvedene mere za nepunih nedelju dana doprinele u sprečavanju širenja virusa.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Kako je ranije najavljeno, medicinski deo Kriznog štaba danas će analizirati sa medicinskog aspekta koliko su uvedene mere za nepunih nedelju dana doprinele u sprečavanju širenja virusa.

Taj zaključak i predlog da li i dalje nastaviti sa istim merama obrazložiće sutra na sednici i ostalim članovima Kriznog štaba, gde će se biti doneta odluka koje će mere važiti od ponedeljka.

Prema trenutnim izgledima, Medicinski deo Kriznog štaba spreman je da bez pritiska o popuštanju mera razgovara tek za sedam dana jer insistiraju na tome da “zaključavanje” traje ukupno dve nedelje.
Prema izjavi epidemiologa Branislava Tiodorovića, jasno je da će se za to i založiti.
Moraćemo sigurno da produžimo mere i u onoj sledećoj nedelji, rekao je Tiodorović .

Prema saznanjima “Blica” politički, odnosno ekonomski deo štaba zahtevaće da se razmotri zasebno svaka delatnost, donesu pojedinačne mere, a ne jedinstvene koje se odnose na sve podjednako.

Ukoliko medicinski deo Kriznog štaba pristane da koriguje svoje zahteve o merama, kao najveći problem i dalje ostaju kafići i restorani. Lekari po ovom pitanju imaju tvrd stav – u tim lokalima virus se najlakše prenosi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button