„Astra-Zeneka“ stigla je u Srbiju

Vakcina protiv koronavirusa britansko-švedskog proizvođača „Astra-Zeneka“ stigla je u Srbiju, a prvi kontingent od 150.000 doza na aerodromu je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je naveo da da Srbija uz Ujedinjene Arapske Emirate postaje treća zemlja koja na raspolaganju ima više od tri vakcine i istakao da će vakcine „Astra-Zeneka“ biti od ponedeljka na raspolaganju građanima.

Foto: Srđan Ilić

Aleksandar Vučić je rekao da je avionom iz Istanbula stiglo 150.000 „Astra-Zeneka“ vakcine.“To nije samo 150.000 doza, nego vakcina. Ovo što je stiglo na beogradski aerodrom znači još 150.000 vakcinisanih. Ja sam ponosan na odgovornost, ozbiljnost koju smo pokazali u borbi za očuvanje zdravlja i života“, kazao je Vučić.

Foto: Srđan Ilić

Napominje da „moramo brzo da pokušamo da dođemo do blizu milion vakcinisanih“ . Za ovo je, ističe bilo potrebno mnogo truda, ali i truda „naših prijatelja iz Ujedinjenog Kraljevstva i Indije“.Otpravnik poslova ambasade Indije u Beogradu Vidžaj Kumar izjavio je da Indija i Srbija neguju prijateljske odnose, a snabdevanje vakcina prijateljskom srpskom narodu će otvoriti još jedno poglavlje u našim bliskim odnosima. Prema njegovim rečima, isporuka vakcina je finalizovana nakon razgovora između vlada dve zemlje.
Srbija, napominje, ide veoma dobro što se tiče programa vakcinacije i veoma je uspešno podnela ekonomski udar pandemije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button