45. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

Projekcijom filmova “Nečista krv: Greh predaka” i “Južni vetar 2: Ubrzanje” 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji biće otvoren 45. Festival filmskog scenarija.

Foto: Shutterstock

Tokom festivalskih dana, koji će trajati do 18. avgusta, publika će moći da vidi i filmska ostvarenja: “Oaza”, “Živ čovek”, “Ime naroda”, “Lihvar”, “Prolećna pesma”, “Vikend sa ćaletom”, “Jedini izlaz”.

Kako je najavljeno, odluku o tri najbolja scenarija na ovogodišnjem Festivalu doneće žiri u sastavu: Ivana Vujić, Aleksandar Đaja i Radoslav Zelenović, dok će nagradu tradicionalno dodeliti i žiri novinara.

Publika će, takođe, moći da odabere svog favorita, a nagrada “Mihićevo zlatno pero”, koja je ustanovljena prošle godine, biće dodeljena za doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji.

U pratećem programu održaće se Škola filmske dramaturgije, Škola filmske kritike, radionica “Kako se gleda film”, Simpozijum o dokumentarnom opusu “Češke škole”, kabarei “Cimet i vanila” i “Da, to su bili dani”, program “Preko plota”, koncert Mine Lazarević i muzičko – poetsko veče “Nagrađenima u čast”, u kome učestvovati Gorica Popović, Žarko Stepanov, Andrej Šepetkovski, Marko Gvero i Miljana Gavrilović.

Zaljubljenici u sedmu umetnost biće u prilici da se upoznaju sa više od 300 gostiju koji će prisustvovati Festivalu, a među poznatim imenima koji će doći u Vrnjačku Banju, između ostalih, nalaze se Svetlana Ceca Bojković, Miki Manojlović, Miloš Biković, Katarina Žutić, Nenad Jezdić, Anđelka Prpić, Miodrag Radonjić, Anđela Jovanović i Dragana Mićalović.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button