„Zarađujem više od 30.000€ mesečno, ali meni pare ne trebaju“!

Po sada dostupnom registru Agencije za sprečavanje korupcije, njegovi mesečni prihodi prelaze 2,3 miliona dinara.

IZVOR: MONDO/GORAN SIVAČKI

Dušana Bajatović, direktor javnog preduzeća „Srbijagas“ i funkcionera SPS, nedavno je došao i na mesto direktora „Gastransa d.o.o.“, a na to mesto ganije postavila Vlada Srbije, niti neki drugi organ, već upravo „Srbijagas“.

O njegovim primanjima često se spekuliše u javnosti, dok ministarka ministarka energetke upućivala razne prozivke i njegovu platu upoređuje sa platom rudara iz Resavice. Mnogi nagađaju da je on navodno ruski čovek, te da zato nikome nije pošlo za rukom da ga smeni.

Dušan Bajić je rešio da javno odgovori na neka od pitanja koja su zanimala mnoge. On je delimično otkrio i koliko zarađuje.

„Što se plate u Srbijagasu tiče, ona je 1.420 evra, ostalo su primanja iz stranih kompanija, kojih ima dosta“, rekao je Bajatović gostujući u Jutarnjem programu na TV „Prva“.

Na pitanje kako komentariše da zarađuje 30.000 evra mesečno, Bajatović je rekao da je to i malo više kao i da nema na šta da potroši taj sav novac.

„Meni najmanje trebaju pare. Trošim na sve ostale, pomažemo, ima dosta humanitarnih aktivnosti“, napomenuo je.

Dodao je da je „u sastavu Srbijagasa ukupno 22 kompanije plus četiri investicione, negde oko 12.500 radnika“.

„Zaista imam mnogo funkcija, morate svašta da poradite. Trenutno se bavimo završetkom Balkanskog toka kroz Srbiju. Ja mislim da je to najveći energetski projekat ikada. Treba da počne i ubrzana gasifikacija“, rekao je.

Bajatović i dalje važi za čoveka sa najvećom platom u Srbiji, a pripisuje mu se da ima navodno osam funcija u energetskom sektoru.

Po sada dostupnom registru Agencije za sprečavanje korupcije, njegovi mesečni prihodi prelaze 2,3 miliona dinara (19.500 evra).

Kockice u mozaiku Bajatovićevih primanja dopunila je Zorana Mihajlović, od oktobra novopostavljena ministarka energetike u čijem resoru je „Srbijagas“, tvrdnjom da Bajatović ima platu od 2,4 miliona dinara (nešto više od 20.000 evra).

„Plata radnika Resavice je 65.000 dinara i treba da rade 38 godina da zarade ono direktor ‘Srbijagasa’ zaradi za godinu dana. To nije normalno“, izjavila je Mihajlović u decembru 2020. pred rudarima Rudnika Resavica kod Despotovca u Istočnoj Srbiji.

Bajatovićeva primanja, po registru Agencije za sprečavanje korupcije, sa članstvom u rukovodstvima više domaćih i srpsko-ruskih gasnih i drugih kompanija, sa pridodatim jednokratnim godišnjim bonusom u jednom trenutku dostigla su cifru višu od 3,9 miliona dinara (33.000 evra). To ga je u tom momentu svrstalo u kategoriju najbolje plaćenog državnog funkcionera u novijoj istoriji Srbije, koji apanažu dobija i kao poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) u Narodnoj Skupštini.

(Mondo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button