Osim za vikendicama,raste potražnja i za kućama na selu

Pandemija će proći, ali su svi izgledi da će promene navika u kupovini nekretnina ostati. Pored vikendica, u poslednjih godinu dana na tržištu u Srbiji sve su traženije i kuće na selu, a podaci sa „terena“ pokazuju da je tražnja za upravo ovim objektima porasla za fantastičnih 50 odsto!

kamatica.com

Cene su pritom pristojne, ali poznavaoci upozoravaju da niska cena najčešće znači i dodatne troškove za adaptaciju.Prvo su se tražile vikendice. Nekako se čini da ljudima početkom prošle godine i letos nije bila važna destinacija, koliko to da pobegnu iz grada.

U međuvremenu pored vikendica tražnja je rasla i za kućama po selima – a sada je, čini se, situacija u glavama ljudi koji žele mir i prirodu mnogo jasnija.Sve više građana koji žive u velikim gradovima spremni su da odvoje ušteđevinu ili čak da se zaduže, kako bi kupili kuću u prirodi ali pod jednim uslovom – da je blizu grada u kome žive i da se do „kućice za odmor“ ne treba putovati duže od sat vremena, u stvari idealno je oko pola sata do 45 minuta.

U naselju na Kosmaju, Babe, prizemna kuća sa desetak ari placa može se pazariti za 15.000 evra. Po Vojvodini su kućice još jeftinije.Neretki su oglasi za kompletno domaćinstvo sa dobrom kvadraturom kuće sa cenom do 10.000 evra, a najviše se prodaju kuće sa placevima po cenama od 6.000 do 9.000 evra. Ali to su po pravilu, kuće udaljene od Beograda.

IZVOR: BLIC BIZNIS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button