Ogromna saradnja s Kinom,15 puta uvećan izvoz iz Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa kineskom ambasadorkom Čen Bo, da je u prethodnom periodu napravljen ogroman pomak u saradnji Sbrije i Kine, kao i da je u poslednjih pet godina Srbija za čak 15 puta uvećala izvoz u Kinu.

Foto Tanjug / D.Kujundžić

Vučić je istakao da je saradnja dve zemlje zasnovana na principima iskrenog prijateljstva, solidarnosti i poštovanja.

Vučić: Kineski Mint,posle Loznice,gradiće fabriku i u Šapcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će kineski Mint automotiv u aprilu započeti proizovodnju u Loznici, ali da je ta kompanija najavila da će otvoriti još jedan pogon odnosno izgraditi još jednu fabriku u Šapcu.

„To su dobre vesti za Šabac“, naglasio je Vučić.

Vučić: Srbija ne može da izvozi kineske vakcine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da su svi zainteresovani za kinesku vakcinu, ali da Srbija ne može da ih izvozi.

Vučić je, na konferenciji sa ambasadorkom Kine Čen Bo, na pitanje u kojoj meri moze da posreduje ili pomogne zemljama u regionu u nabavci vakcine, rekao da Kinezi donose odluku gde se izvoze vakcine.

Za manje od godinu dana brzom prugom za 28 min do N.Sada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kineski izvođači, angažovani na gradnji brze pruge od Beograda do Stare Pazove, pomažu i na deonici od Stare Pazove do Novog Sada (koju grade Rusi), kako bi se ona što pre završila.

Kako je rekao za manje od godinu dana pruga za brzinu od 200 km na sat kada će građani moći za samo 28 minuta od centra Beogada do centra Novog Sada, biće puštena u rad.

Vučić: Svaki dan zakljčavanja košta 190 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je danas na građane da se vakcinišu I budu disciplinovaniji, jer svaki dan zaključavanja državu košta 190 miliona avera.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa kineskom ambasadorkom Čen Bo, kazao da Srbija ne zna da li će kao Kina moći ove godine da ostvari privredni rast od šest odsto.

Čen :Kineska vakcina je javno dobro celog sveta

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo istakla je da je kineska vakcina javno dobro celog sveta i potvrdila da postoje razgovori sa zemljama EU o nabavci tog cepiva.

Čen je, odgovarajući na pitanje austrijske drzavne televizije ORF da li očekuje uskoro saradnju Kine I EU u vezi Sinofarm vakcine, jer je evidentan nedostatak vakcina, istakla da su kineske kompanije otvorene za saradanju sa svima u svetu.

Kinezi zainteresovani za investicije u poljoprivredi

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je danas, nakon razgovora sa ambasadorkom kine Čen Bo, da su kineske kompanije zainteresovane za investiranje u srpsku poljoprivredu.

Vučić je istakao da je Srbija podigla trgovinsku razmenu u poljoprivredi, za kratjo vreme, sa 29 na 55 miliona evra, gotovo dvostruko.

Vučić: Sa Kinezima dogovena izgradnja obilaznice oko Kragujevca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je novinarima, posle sastanka s ambasadorkom Kine Čen Bo, da je danas sa Kinezima dogovorio novi projekat, izgradnju obilaznice oko Kragujevca i to po veoma dobroj ceni.

Vučić je kazao da će biti povezan severni deo teritorije grada Kragujevca sa južnim delom, ali da će se graditi deonica ka Vučkovici i Gruži do Moravskog koridora preko Mrčajevaca.

Čen: Uprkos pandemije saradnja se intenzivno razvija

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo istakla je danas da se uprkos uticaja pandemije korona virusa saradnja dve zemlje intenzivno razvija.

Čen je, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kazala da je imala priliku, zajedno sa predstavnicima kineskih kompanija, da sa ministrima i direktorima javnih preduzeća razmeni mišljenja o saradnji u različitim oblastima.

Izvor: Tanjug

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button