Grad Vranje nezaposlenima daje subvencije za samozapošljavanje: Raspisan Javni poziv, iznos do 250.000 dinara

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Vranje, za otpočinjanje poslovne delatnosti.

Obuhvaćene su oblasti proizvodnja, zanatstvo i usluge, sa posebnim osvrtom na kategorije teže zapošljivih lica, mladi do 30 godina starosti, žene, dugoročno nezaposleni koji su na evidenciji duže od 12 meseci, osobe sa invaliditetom, Romi i ostali.

Foto: T. S.

Grad Vranje raspisao je Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2021. godini.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu do 250.000 dinara, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počevši od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Zahtev sa biznis planom i dokumentacijom podnosi se Gradu Vranju, adresa Kralja Milana 1, neposredno ili putem pošte na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Grada Vranja.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button